Stichting Kunst van het Delen

Delen is het omgekeerde van vermenigvuldigen. Dat betekent dat wat je deelt, minder wordt. 
Maar in mijn beleving wordt iets dat je met een ander deelt juist meer. Deel je een bijzondere ervaring, dan kun je met meer mensen terugkijken op deze gebeurtenis. Deel je emoties, dan ben je niet alleen in je blijdschap of verdriet.

Kunst delen is samen kunst beleven. Samen verwonderen, opwinden, genieten of langslopen. Stichting Kunst van het Delen wil dat in zijn meest letterlijke vorm, zo veel mogelijk en vrij toegankelijk.

Stichting Kunst van het Delen is een jonge stichting, die zich wil onderscheiden op gebied van kunst en cultuur in Alkmaar. Met bijzondere (kunst) projecten wil ik verschil maken. Daarbij beperk ik me niet tot één kunstdiscipline. Voorop staat wel altijd dat er culturele verbindingen gemaakt worden in Alkmaar en dat die op een zo laagdrempelige wijze gedeeld worden met alle Alkmaarders.

De stichting heeft geen winstoogmerk en dient het algemeen belang. De stichting wil haar doel bereiken door het initiëren en organiseren van projecten op gebied van kunst, cultuur en natuur.

Als eerste heeft Stichting Kunst van het Delen in samenwerking met Alkmaarse kunstinstellingen een reeks van 3 openbare fotografie tentoonstellingen in Alkmaar georganiseerd. 

In samenwerking met Kunstuitleen Alkmaar hebben cursisten van de Fotovakschool Amsterdam hun verrassende, humorvolle en soms confronterende visie op beeldende kunst kunnen laten zien. Van klassiek tot modern, van Mondriaan tot Dali, van surrealisme tot kubisme. Ze kwamen in al hun rijkdom voorbij.

Samen met Artiance Centrum voor de Kunsten hebben cursisten van het Fotocafé hun werk op straat laten zien. Ze hebben vastgelegd wat Alkmaarders zoal doen op straat. Straatfotografie voor een straattentoonstelling.

De derde fotografietentoonstelling van Kunst van het Delen is samen met TAQA Theater de Vest gemaakt. We zijn de stad ingegaan met theaterfotografie om deze vorm van fotografie in al zijn schoonheid te laten zien. Niet in een brochure, niet op een website, niet in een jaarverslag. Maar op straat waar iedereen het kon zien.


Contact

Stichting Kunst van het Delen werkt vanuit en voor Alkmaar en is opgericht door Christel van Schagen. Wil je contact, of heb je vragen/ opmerkingen over de stichting mail dan naar Christel[at]tekstwinkeltje[punt]nl.